Vilka är vi?


Här på Vidablick bor vi, Tomas och Ingrid Åkesson.
En KRAV-gård med ekologisk odling av grönsaker och bär, ett gårdscafé, present- och inredningsbutik, samt multisportbana och andra aktiviteter.

Vidablick är en gård som ligger 4 km utanför Hörby, på väg mot Lund. Här bedriver vi en ekologisk odling av frukt och grönsaker, och är sedan 1993 KRAV-certifierade. Många av våra produkter finns för självplockning, men vi har också möjlighet att leverera dom färdig plockade till affärer och restauranger.

Skördesäsongen startar i början av maj med grön sparris och fortsätter sedan med jordgubbar, lök, zucchini, tomater, inläggnings gurkor, svarta vinbär, pumpa,  äpple, potatis, majs mm.

Historia

Vår historia på Vidablick började 1999 då vi köpte gården av Tomas föräldrar, Gunnel och Ingvar Åkesson. De köpte gården 1975 och då Ingvars hade stort intresse och utbildning inom lantbruk blev det självklart att odla potatis och spannmål på åkrarna. 1991 började Ingvar att odla jordgubbar som blev den stora grödan på gården och startade då arbetet med att odla grönsaker genom naturlig väg, alltså utan gifter och konstgödsel. Två år senare, 1993, blev gården KRAV-certifierad och varit det sedan dess. 

Efter det fortsatte vi verksamheten med grönsaks försäljning, men har även utökat med café, butik och ett antal olika aktiviteter.